Ontdek het Gardameer

Er zijn weinig meren die zoveel gezichten hebben en daarmee zoveel verschillende mogelijkheden bieden op een perfecte vakantie aan het Gardameer voor iedereen. Als je op zoek bent naar rust en met een krant of een boek in de hand niet veel meer wilt horen dan het klapperen van de scheepstouwen op het Gardemeer dan is Gargnano helemaal iets voor jouw.
Midden op de westoever van het Gardameer heerst een heerlijke rust. Chique hotels bepalen hier van oudsher de sfeer. Eind van de 19e eeuw ontdekte ondernemers en rijke de charme van het Gardameer en de prachtige plaatsten om te verblijven. Voornamelijk Gardone was in trek en nog steeds merk je dat hier de ‘deftigere’ toeristen vertoeven.
Als je ‘s avonds liever wat langer onder de mensen wil zijn , kun je beter naar Bardolino en/of Garda gaan. In de straten van deze oude stadjes vind je veel levendigheid, ook ‘s avonds is het hier nog druk met kinderen en volwassenen vaak genietende van een heerlijk ijsje. Voor het wat volwassener nachtleven moet je aan de zuidoever van het meer zijn. In de omgeving van Desenzano vindt je enkele van de grootste discotheken van Noord-Italië.
Het noorden van het Gardameer biedt alle mogelijkheden voor een sportieve vakantie. De oevers, steile dalen en woeste beken van Trentino lijken soms een grote avonturen speeltuin. Er kunnen dan ook verschillende activiteiten worden ondernomen. Vaak te reserveren met een gids op een van de campings aan het Gardameer. Je kan er vaak kajakken, zwemmen, surfen en zeilen. Daar is tegenwoordig ook het kytesurfen en canyoning bijgekomen. Goed ingepakt banen de avonturiers zich een weg door de ravijnen wel onder leiding van een lokale gids uiteraard.

Zelfs duiken is mogelijk in het Gardameer. Wie geluk heeft of een goede gids kent kan op zoek naar een gezonken galjoen uit de tijd van de Venetiaanse heerschappij.
Mountainbikers en wandelaars trekken de bergen in. Waar ze niet verder kunnen zie je klimmers aan de steile wanden hangen, soms zelfs vlak boven het water. In de zomermaanden organiseren de campings aan het Gardameer uitstapjes naar de Monte Baldo, de bergketen aan de noordkant van het Gardameer. Het aanbod loopt van botanische tripjes en excursies tot religieuze festivals en wandelingen bij volle maan. Op het meer zelf bindt een legertje surfers dagelijks de strijd aan met de wind, die het ze af en toe knap lastig kan maken. De steile bergen rond het Gardameer werken als een trechter waar de wind doorheen blaast.